Contoh Drama 2 Orang Bahasa Sunda Tentang Sekolah, Pendidikan dan Cerita Rakyat Jawa Barat

Contoh drama 2 orang bahasa sunda secara lengkap tentang pendidikan, lingkungan, cerita rakyat, legenda dan cerita cerita Jawa Barat.

Dapatkan teks contoh drama 2 orang bahasa sunda untuk keperluan tugas seperti sekolah atau soal yang diberikan oleh guru.

Sudah disediakan secara lengkap contoh drama 2 orang bahasa sunda yang berkaitan tentang sekolah, legenda dan cerita rakyat.

Dengan contoh drama 2 orang bahasa sunda ini akan ada pemeran pemeran dan karaket dalam setiap tokoh yang sudah ada.

Kemudian, setiap pemeran punya dialog atau percakapan untuk memerankan drama 2 orang bahasa sunda.

Untuk lebih lengkap mengenai contoh drama 2 orang bahasa sunda sudah disediakan di bawah ini:

Paguneman Ngenaan Kana Persiapan Ujian Nasional Sakola


Ti sateuacan nyangharepan ujian nasional (UN), aya dua siswi sakola SMP keur nuju ngarobrol ngeunaan rencana maranehana sanggeus lulus SMP engkin.


Indah : "Indri lamun atos lulus sakola hoyong neraskeun atikan kamana?"

Indri : "Lamun abdi hoyong daptar ka SMA 102 harapan bangsa."

Indah : "Oh, anu saurna ceunah sakolaan favorit éta nya?"

Indri : "Muhun."

Indah : "Aya béja mah sarat kanggo tiasa lebetna sesah nya?"

Indri : "Nya kitu, saha anu teurang wéh abdi tiasa lebet ka sakola éta, indah?"

Indah : "Abdi yakin, indri mah tangtos tiasa ditarima, apanan pinter."

Indri : "Ah pinteran gé indah. Lamun indah sorangan hoyong teras kamana cenah?"

Indah : "Abdi mah tacan kapikiran, kumaha engkin baé lah."

Indri : "Maksadna?"

Indah : "Nya kumaha engkin, lamun atos kenging nilai ageung dina ujianna. Sabab, abdi ayena mah hoyong fokus heulan kana UN, béh engkin tiasa menang nilai anu langkung saé."

Indri : "Oh kitu.."

Indah : "Persiapan indri sorangan kumaha engkin kanggo nyanghareupan UN?"

Indri : "Abdi mah tacan aya persiapan, da apanan ogé lami kénéh ujian na."

Indah : "Ulah kitu atuh, urang kedah nyiapkeun diri ti tebih-tebih dinten sateuacan nyanghareupan ujian, supados engkin nilai UN langkung saé."

Indri : "Oh, leres ogé nya?"

Indah : "Muhun."

 

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

Related Articles
Penulis

Admin Ruang Sekolah

Tulisan Populer
Feb 19, 2024, 12:11 PM - Ruang Sekolah
Des 5, 2023, 10:45 PM - Ruang Sekolah
Jul 12, 2020, 7:59 PM - Ruang Sekolah
Tulisan Baru
Feb 19, 2024, 12:11 PM - Ruang Sekolah
Feb 19, 2024, 12:09 PM - Ruang Sekolah
Feb 19, 2024, 12:05 PM - Ruang Sekolah
Feb 19, 2024, 12:03 PM - Ruang Sekolah
Feb 19, 2024, 11:59 AM - Ruang Sekolah